top of page
980nm 2.jpeg

Laserfjerning av papillomer, keratomer og andre hud formasjoner

skin-tags-inline-28ccec.jpeg

Hva er hudtagger?

Hudtagger er utvekster som henger fra huden din - du kan kalle dem "acrochordons". De varierer fra 1 mm til 1 cm og er laget av kollagen (en type protein) og blodårer omgitt av hud. De vokser vanligvis i hudfolder der huden gnis sammen, for eksempel armhuler, lyske, anus, lår, øyelokk, nakke eller under brystene.

 

Hudtagger er vanlige, spesielt når en person blir eldre. De forekommer hos omtrent 1 av 2 voksne. De forårsaker ingen skade, men hvis du er plaget av en skin tag, kan du få den fjernet.

 

Hva er symptomene på hudtagger?

De fleste hudmerker er smertefrie og gir ingen symptomer. Men hvis de gnir seg mot klær eller smykker, kan de gjøre vondt og blø.

 

Hudtagger er forskjellige fra vorter og andre godartede hudlesjoner på grunn av den lille stilken som fester dem til huden. Vorter er vanligvis flate og hudmerker henger fra huden.

 

Hva forårsaker hudtagger?

Den eksakte årsaken til hudtagger er ukjent, men det er sannsynlig at det er både livsstil og genetiske årsaker. Noen mennesker lager dem uten kjent grunn.

 

Det er mer sannsynlig at du får hudmerker i områder der huden har en tendens til å gni. Noen helsetilstander kan bidra til risikoen for å utvikle hudtagger, for eksempel: overvekt og fedme, diabetes og graviditet.

 

Hudtagger kan forekomme hos begge kjønn, og de er mer vanlig hos eldre mennesker. Hvis du er gravid og utvikler merker på huden din, forsvinner de vanligvis etter at barnet er født.

 

Det anbefales ikke å prøve å fjerne hudmerker selv, da de kan blø kraftig eller bli infisert.

 

Kan hudtagger forhindres?

Hudtagger kan ikke unngås helt. Du kan imidlertid redusere sjansene for å få hudmerker ved å opprettholde en sunn kroppsvekt med et balansert kosthold og trening.

cherry angioma.webp

Hva er kirsebærflekker?

Kirsebærangiomer, (også referert til som senile angiomer eller Campbell de Morgan-flekker) er rød-til-lilla flekker som ofte vises på kroppens torso. De kan også noen ganger utvikle seg på bena, armene, brystet og hodebunnen. De er godartede hudvekster som består av utvidede blodårer og er vanlige hos voksne. Det er ofte et stort antall av disse lesjonene.

 

Kirsebærangiomer kan variere i størrelse, fra en liten flekk til flere millimeter i diameter. Selv om de kan føles som små ujevnheter, kan de også være glatte og flate. De kan av og til blø, spesielt hvis de hele tiden gnis.

 

Hva forårsaker Kirsebærangiomer?

 

De eksakte årsakene til kirsebærangiom er fortsatt ukjente. Her er noen faktorer som antas å bidra til utviklingen av disse lesjonene.

 

Alder: Alder er den mest åpenbare bidragsyteren til utviklingen av kirsebærangiomer. De øker i antall og størrelse, vanligvis etter fylte 40 år.

 

Genetikk: Genetikk spiller en rolle i å avgjøre om du sannsynligvis vil utvikle kirsebærangiomer på huden din. Hvis foreldrene eller besteforeldrene dine har dem, har du større sjanse for å utvikle dem.

 

Hormoner: Noen endringer i hormonnivåer letter også utviklingen av kirsebærangiomer. Men bare fordi du har kirsebærangiom, betyr det ikke at du har problemer med hormonene dine.

 

Behandling:

De behandles for kosmetiske formål eller hvis de blør på grunn av traumer eller friksjon.

 

Vi tilbyr følgende behandlinger for kirsebærangiomer:

Vaskulære lasere: En enkelt, konsentrert laserstråle er rettet mot kirsebærangiomene. Dette fører til at angiomene ser mørkere ut i noen dager før de forsvinner. Vaskulær laserbehandling gjør at flere lesjoner kan behandles i én økt.

7.jpeg

Hva er seboreiske keratoser?

Seboreiske keratoser er ufarlige brune utvekster som er en av de vanligste hudflekkene. De gir inntrykk av å sitte løst på huden. Noen mennesker refererer til dem som forsinkede fødselsmerker, mens andre uvennlig kaller dem barnacles av alderdom. Årsaken er ukjent. De er mer vanlige med økende alder og hos de med en familiehistorie med disse klumpene.

 

Hvor befinner de seg?

Selv om de kan forekomme hvor som helst, finnes de vanligvis i ansiktet og bagasjerommet (bryst og rygg).

 

Hva er egenskapene til seboreiske keratoser?

De hevede klumpene har følgende egenskaper:

• En flat topp med en veldefinert kant.

• En groper overflate.

• Noen ganger en voksaktig eller fettete skorpeoverflate.

• Utseendet til å sitte på huden.

• Vanligvis rund eller oval, men kan ha hvilken som helst form.

• Fargen varierer fra gul til mørkebrun, noen ganger svart.

• Størrelsen varierer fra noen få millimeter opp til fem centimeter (to tommer) eller større.

Seboreiske keratoser kan se ut som om en tørket sultana har blitt presset på huden. Andre kan ha en overflate som ligner en ripsbolle. De kan være ensomme eller, mer vanlig, flere. Klumpene er asymptomatiske og forårsaker ingen kløe eller smerte.

 

Hvem får dem?

Alle voksne kan bli rammet, og de er like vanlige hos begge kjønn. Seboreiske keratoser er aldersrelaterte, øker i antall og grad av mørke med økende alder. De er sjeldne hos personer yngre enn 40 år og begynner vanligvis å dukke opp etter fylte 50 år, når de er flate, lyse og lite iøynefallende. Ved fylte 60 år har nesten alle noen få seboreiske keratoser.

 

Hva skjer med dem?

Vanligvis blir de gradvis større, mørkere og øker i antall. Noen ganger blir de avvist av kroppen og faller av, og etterlater et blekt område på huden. De fleste forblir imidlertid permanent.

 

Utgjør de noen risiko?

Det er ingen risiko. De er ikke smittsomme eller smittsomme og blir ikke ondartede (kreft). Hvis de er veldig mørke, kan de skape bekymring fordi de ligner et melanom. Mange mennesker er tilbøyelige til å skrape dem med neglene. Denne vanen anbefales ikke fordi de kan bli smittet. De vokser også alltid tilbake.

 

Hva er behandlingen?

Det er ingen tabletter eller salver for å kurere eller forhindre disse vekstene. Imidlertid kan stygge seboreiske keratoser som påvirker en persons utseende og de som stadig setter seg fast i klær fjernes.

c0498693-800px-wm.jpeg

Hva er en intradermal nevus?

En intradermal nevus (også kalt en intradermal melanocytisk nevus) er ganske enkelt en klassisk føflekk eller fødselsmerke. Det vises vanligvis som en forhøyet, kuppelformet støt på overflaten av huden.

 

Det er anslått at omtrent én prosent av nyfødte er født med en intradermal nevus.

 

"Nevus" refererer til føflekken. "Intradermal" betyr at cellene i føflekken er plassert under det ytterste hudlaget. På grunn av dette har fødselsmerket samme grad av pigmentering som huden rundt.

 

I de fleste tilfeller vises intradermale nevi etter ungdomsårene og er godartede (ikke kreftfremkallende) hudvekster.

 

Hva er symptomene på en intradermal nevus?

Intradermal nevi vises som kjøttfargede ujevnheter på overflaten av huden, selv om de også kan virke litt brune. I noen tilfeller vil de inneholde brune flekker av små utvidede blodårer.

 

Intradermal nevi kan vises hvor som helst på huden; Imidlertid vises de oftest i hodebunnen, nakken, overarmene og bena og nakken. De kan også vises på øyelokket.

 

Humpene er vanligvis små, og varierer fra 5 millimeter (mm) til 1 centimeter (cm). Hos barn er de ofte flate og har en lignende farge som personens hudtone. Når en person når ungdomsårene, blir nevus vanligvis mer synlig. Innen en person når 70 år, har nesten alle nevi mistet mye av pigmenteringen.

 

Nevi virker hevet fra overflaten av huden og føles gummiaktig. En intradermal nevus er vanligvis rund og veldefinert. Det kan til og med være hårete. Det er også mulig at nevi kan virke vorteaktig og kuppelformet.

 

Hva får en person til å utvikle en intradermal nevus?

En intradermal nevus er resultatet av en av tre årsaker:

 

Solskader, spesielt for de med lysere hud

Immundempende behandlinger, slik som de som brukes ved kreft, som kan føre til at flere føflekker utvikles

Genetiske faktorer, som at foreldrene dine har mange føflekker, noe som gjør det mer sannsynlig at du også får dem

 

Når trenger du å oppsøke lege om en intradermal nevus?

I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig å søke lege for behandling av en intradermal nevus.

 

Hvis føflekken plager deg på grunn av hvordan den ser ut eller fordi den setter seg fast i klærne dine, kan du også se om behandlingen.

 

Kan en intradermal nevus fjernes?

Med mindre føflekken din nylig har endret seg i størrelse, form eller farge, er ingen behandling nødvendig for en intradermal nevus. Det er imidlertid mulig å fjerne føflekken hvis det er det du ønsker.

 

Hva er utsiktene for noen med en intradermal nevus?

Det er alltid viktig å overvåke størrelsen, fargen og formen på føflekkene dine for potensielle endringer.

 

Å begrense soleksponeringen bidrar til å forhindre utvikling av flere føflekker. Det kan også bidra til å forhindre endringer i føflekkene du allerede har.

 

Imidlertid er de fleste føflekker ingen grunn til bekymring og kan lett fjernes.

1663648061404.jpeg

Hva er en Telangiektaser?

Også kjent som ... edderkoppårer, angioektasier, ødelagte blodkar eller kapillærer

Hva er telangiektaser?

Telangiektaser er overfladiske blodårer, som er synlige med det blotte øye. De fleste kan forbedres med laserbehandling eller skleroterapi.

 

Hva forårsaker telangiektaser?

De er forårsaket av utvidede blodårer under overflaten av huden eller i slimhinner. Disse flekkene kan oppstå spontant eller som et resultat av ulike underliggende medisinske tilstander eller prosedyrer (se listen nedenfor).

 

Hvordan ser telangiektaser ut?

De er små, blancherbare røde flekker mellom 0,5 til 1 mm i diameter, som er synlige for det blotte øye. De forekommer på ulike deler av kroppen eller slimhinner avhengig av den underliggende årsaken. De mest berørte områdene er nesen, kinnene, haken og bena.

 

Hvilke andre problemer kan oppstå med telangiektaser?

De forekommer ofte isolert og er ikke assosiert med primære kutane lidelser.

Noen sekundære årsaker inkluderer:

Fysisk assosierte telangiektaser som et resultat av:

• Aktiniske skader eller solskader

• Graviditet

• Strålebehandling

• Etter kirurgi langs klaff- eller eksisjonslinjer

Blodkar sekundært til primær tilstand i:

• Rosacea

• Poikloderma av civatte

• Hormonell eller graviditetsassosiert edderkopptelangiektasi

Tilstander knyttet til telangiektaser inkluderer:

• Bindevevssykdommer, inkludert Crest syndrom og lupus

• Arvelig hemorragisk telangiektasi

• Generalisert essensiell telangiektasi

• Bloom syndrom

• Cockayne syndrom

 

Hvordan diagnostiseres telangiektaser?

Undersøkelser er ikke alltid nødvendige da telangiektaser diagnostiseres ut fra deres typiske utseende.

 

Hvordan behandles telangiektaser?

Behandling er bare nødvendig hvis lesjonene forårsaker symptomer eller hvis de er en kosmetisk bekymring.

Spesifikke behandlinger inkluderer:

• Laserdiode 980nm

• Skleroterapi er mer effektiv ved behandling av telangiektaser på bena.

• Hyfreksjon og elektrokauterisering

Hyfrector med finnål kan brukes, men det er flere bivirkninger enn ved laserterapi.

 

Hva er det sannsynlige utfallet av telangiektaser?

De er ufarlige og de aller fleste tilfeller er ikke assosiert med en underliggende medisinsk tilstand. Laserbehandling fjerner ofte disse flekkene trygt og effektivt.

Depositphotos_182661226_XL.jpg

Laserfjerning av føflekker

Laserfjerning av føflekker er en moderne metode som ikke bare bidrar til å se mer estetisk tiltalende ut, men som også forhindrer utviklingen av melanom. En føflekk er en godartet hudvekst, mens en flekk er en klynge av melanocytter (pigmenterte hudceller). De fleste har minst noen få føflekker, mens andre kan ha dusinvis av dem. Hudleger anbefaler vanligvis å fjerne føflekker av estetiske årsaker, en ubeleilig plassering på kroppen (for eksempel når føflekken er konstant traumatisert av klær eller smykker), eller sannsynligheten for arrdannelse.

Hva er verdt å vite om føflekkfjerning?

 

Når bør du være bekymret for en føflekk?

Det anbefales at personer med dysplastiske føflekker undersøker dem minst en gang i måneden og vurderer endringer. Hvis:

Føflekken har blitt asymmetrisk;

Kantene på føflekken ble ujevne, taggete, som om de hadde vokst inn i huden rundt;

Hvis fargen på føflekken har endret seg;

Hvis føflekken har redusert eller økt;

Hvis det begynner å klø eller blø.

Hvis du merker endringer, er det nødvendig å besøke en hudlege for videre evaluering.

 

 

Hvilke hudskader kan fjernes med laser?

Det er vanlig å høre at laserfjerning utføres på føflekker fra ansiktet eller hvilken som helst del av kroppen. Imidlertid kan lasere brukes til å fjerne ikke bare føflekker, men også papillomer, vorter, kondylomer, seboreisk keratose og andre hudformasjoner.

 

Hva kan du forvente etter en føflekkfjerningsprosedyre?

Ikke bli skremt hvis du opplever lokal hevelse, rødhet, lokal smerte eller lett blødning etter å ha fjernet en hudvekst, da dette vanligvis går over i løpet av få dager. For å sikre effektiviteten og sikkerheten til prosedyren, sørg for å følge anbefalingene.

 

Hvordan ta vare på huden etter føflekk fjerning?

Hudpleie etter inngrepet er en svært viktig del av hele behandlingen, da den bestemmer effektiviteten av inngrepet og risikoen for komplikasjoner. For å maksimere resultatene av denne prosedyren, foreslår vi at du følger disse anbefalingene:

 

  • Ikke tisse på det behandlede området i 12-24 timer;

  • Når du bytter bandasje, rengjør såret med et antiseptisk middel og påfør et helbredende preparat foreskrevet av en hudlege;

  • Ikke plukk eller skrell av skorpene som har dannet seg;

  • Det anbefales ikke å ta et bad, svømme i en vannmasse eller bruke svømmebasseng, badstue eller badehus i en uke etter prosedyren;

  • I 4-8 uker må området beskyttes mot UV-stråler, så ikke soler deg aktivt i solarium eller i solen, og bruk om nødvendig solkrem med SPF50 hver 2.-3. time;

  • Hvis du merker at såret gir økende ubehag og ikke gror på en stund, sørg for å kontakte klinikken slik at vi kan gi ytterligere behandling og forebygge komplikasjoner.

 

Hva er metodene for å fjerne en føflekk?

Laserfjerning av føflekker - denne metoden velges etter nøye vurdering av føflekken. Effekten er bedre når overfladiske, små føflekker fjernes. Det er mindre sjanse for arrdannelse etter laserfjerning av føflekker, men denne metoden er ikke alltid egnet for behandling av dysplastiske føflekker.

 

 

Hvilke typer føflekker finnes?

Føflekker er delt inn i følgende hovedtyper:

 

Enkle eller typiske føflekker er ensartede i fargen, vanligvis runde, med glatte kanter. De kan være ikke-utstikkende eller hevet over overflaten av huden. Vanlige føflekker vises oftest i ungdomsårene. Utseendet til føflekker bestemmes av genetisk predisposisjon, pigmentegenskaper og ultrafiolett stråling (den viktigste faktoren). En slik føflekk vil ikke være større enn 6 mm, og fargeområdet er fra lysebrun til svart.

Dysplastiske eller atypiske føflekker er godartede føflekker, men deres utseende er forskjellig fra normale føflekker. Dysplastiske føflekker er vanligvis større enn 5 mm, har ujevne kanter og er preget av ujevn farge og overflate. Personer med dysplastiske føflekker har høyere risiko for å utvikle melanom, spesielt de med en familiehistorie med melanom. Risikoen for melanom er også økt for de som har mer enn 50 vanlige føflekker. Dysplastiske føflekker forekommer også oftere i områder av huden som får hyppig soleksponering.

Andre føflekker som også har økt risiko for transformasjon til melanom: blå nevus, Oto føflekker, Dubreuilh melanosis, gigantisk pigmentert nevus.

Det finnes også typer føflekker som ikke er utsatt for å bli ondartede: Halo, fibroepitelial føflekk, papillomatøs føflekk, mongolsk flekk, verrucous føflekk.

Typen føflekk og dens tendens til å bli ondartet bestemmes av en hudlege som undersøker føflekken og undersøker den med et dermatoskop.

Føflekker kan være medfødt eller ervervet. Medfødte føflekker er bare merkbare ved fødselen, mens ervervede føflekker vises i løpet av livet.

Depositphotos_507348984_XL_edited.jpg

Fjerning av neglesopp (onychomycosis)

Hva er en tåneglinfeksjon?

En tåneglinfeksjon kan oppstå når en sopp vokser på eller i tåneglen din. Det kalles onykomykose. Tåneglinfeksjon er vanlig, spesielt hos eldre mennesker.

 

Huden rundt tåneglen kan også være infisert. Dette kalles paronyki. Det er vanligvis forårsaket av bakterier. Men det kan også være forårsaket av herpes simplex (viruset som forårsaker forkjølelsessår) eller candida (en type gjær).

 

Hva er symptomene på tåneglinfeksjon?

Hvis du har en soppinfeksjon i neglene, kan du ha:

 

  • En gul eller brun spiker

  • Hvite flekker på tåneglen

  • En smuldrende tånegl når du klipper den

  • Fortykkelse av neglen

  • Neglen som kommer bort fra neglesengen (huden under neglen)

  • Smerte eller vond lukt under neglen

 

En soppinfeksjon i tåneglen, som viser endringer i farge og fortykkelse.

Betennelse i huden rundt neglen (kalt paronychia) skjer vanligvis raskt. Du kan ha:

 

  • et smertefullt, rødt, hovent område av huden ved siden av neglen

  • gult puss under huden

  • neglen som kommer bort fra neglesengen

  • smertefulle blemmer - hvis infeksjonen er forårsaket av herpes simplex-viruset

  • feber

 

Hva forårsaker tåneglinfeksjon?

 

Tåneglsoppinfeksjon oppstår ofte når en fotsoppinfeksjon sprer seg. Den vanligste fotsoppinfeksjonen er tinea. Noen ganger kalles dette "atletens fot".

 

Sopp vokser godt på varme, fuktige steder på kroppen. Føtter er et ideelt sted for sopp å vokse. Du kan få tinea hvis føttene berører infisert hud fra en annen person.

 

Du kan også fange tinea fra offentlige bassenger og dusjer. Dette er fordi tinea-soppen fra en annens fot kan holde seg på disse våte overflatene. Føttene dine kan plukke opp tinea fra det våte gulvet.

 

Du har større sjanse for å få en soppinfeksjon i neglene hvis du:

 

  • Har svette føtter

  • Bruk lukkede sko i lange perioder

  • Fortsett å skade tåneglen

  • Har en helsetilstand som diabetes eller et svekket immunsystem

  • Har en hudtilstand som psoriasis

  • Paronychia

Bakterier kan forårsake hudinfeksjoner nær tåneglen. Dette kalles paronyki. Det skjer ofte når det er skade på huden nær tåneglen. Den skadede huden slipper infeksjonen inn.

 

Skade kan oppstå ved å plukke på tåneglene dine eller fra en inngrodd tånegl. En pedikyr kan også skade huden.

 

Andre viktige skritt å ta inkluderer:

 

  • Vaske sokker og strømper i varmt vann

  • Rengjøring av skoene med en soppdrepende spray

  • La skoene tørke ut i luften - det er best å bytte skopar

  • Rengjøring av gulvet i dusjen eller badekaret med blekemiddel eller desinfeksjonsmiddel

  • Hvis du har paronyki, kan legen din skrive ut et antibiotika eller antiviralt legemiddel til deg. Det kan hjelpe å bløtlegge tærne i varmt vann flere ganger om dagen.

 

Hva er komplikasjonene ved tåneglinfeksjon?

Hvis infeksjonen ikke behandles, kan neglen din bli deformert eller ødelagt.

Neglesopp laser behandling

 

Laser 980nm brukes til å eliminere soppinfeksjoner og behandle andre spesifikke negle- og hudsykdommer. Det gir imponerende resultater sammenlignet med alternative behandlinger som orale medisiner, aktuelle behandlinger, termisk laser, kirurgi eller hjemmemedisiner.

 

Laserdioder (stråler) som roterer. Strålene leverer lys til cellene i form av energi. Cellene har fotoreseptorer som absorberer denne energien og omdanner den til kjemikalier som finnes naturlig i kroppen. De to kjemikaliene som frigjøres av cellene er hydrogenperoksid, som er et naturlig antiseptisk middel, som angriper de tilstedeværende soppelementene. Det andre kjemikaliet som produseres er nitrogenoksid, som er en vasodilator (åpner blodårene) og øker dermed blodtilførselen og oksygen til området. Denne økte blodtilførselen hjelper kroppen til å bruke sitt eget immunsystem for å bekjempe sopp. Det hjelper også med regenerering av skadet vev for å gjøre det mulig for den berørte neglen og huden å helbrede. Laser 980nm er den eneste tilgjengelige behandlingen som både helbreder skader og eliminerer sopp.

 

OM BEHANDLING:

 

Hver behandlingssyklus varer i 12 minutter. Hver fot eller hånd settes inn i enheten og mottar én behandlingssyklus ved hver avtale. Laser 980nm behandling er ikke skadelig for deg på noen måte, siden enheten bruker lave strøminnstillinger. Noen mennesker kan føle en mild pinne- og nålefølelse når blodårene utvider seg og den økte blodtilførselen oversvømmer området. Men de fleste føler ingenting i det hele tatt.

 

Vår standardprotokoll består av å behandle hvert område med laser 4 ganger, ideelt sett med ikke mer enn 4 uker mellom hver behandling. Ikke alle soppinfeksjoner reagerer like raskt, så antall behandlinger er avhengig av infeksjonens historie, tilbakefall og alvorlighetsgrad.

 

Vanligvis vil fire sykluser bli administrert per fot eller hånd ved den første avtalen. Hver syklus gjennomføres med mellom en uke og fire uker frem til den fjerde behandlingen. Hvis ytterligere behandling er nødvendig, vil ytterligere sykluser bli utført med minimum fire ukers mellomrom.

 

Noen endringer i neglen kan være tydelige på dette tidlige stadiet, men det tar flere måneder å kunne se sunn vekst og mindre skade.

980NM .jpeg

Fysioterapi (smerteterapi)

980nm laserinstrumentet fokuserer lys gjennom en linse for å gi en følelse av akupunktur og varme på menneskekroppen. I henhold til medisinske prinsipper for anatomi, nevrofysiologi og tradisjonell kinesisk medisin akupunktur, virker det infrarøde lyset på nerverøttene, nervestammene, ganglia, akupunkturpunkter og lokale smertepunkter i menneskekroppen for å justere stabiliteten til det indre miljøet i menneskekroppen. menneskekroppen, slik at hvert system har en tendens til en normal fysiologisk balanse, og derved oppnår formålet med smertelindring og sykdomsforebygging.

  • Lindring av muskel- og leddsmerter, smerte og stivhet

  • Avslapping av muskler og muskelspasmer

  • Midlertidig økning i lokal blodsirkulasjon

  • Lindring av smerte og stivhet forbundet med leddgikt

Hvordan fungerer det?

Laserterapi er en behandling som bruker fokusert lys for å stimulere en prosess som kalles fotobiomodulering. Laserterapi dekker nesten hele spekteret av idrettsskader og sykdommer:

 

Posttraumatiske tilstander som skader, forstuinger, tilstander etter brudd og luksasjoner;

Nevrologiske sykdommer som nevralgi, neuritt, pleksitt, radikulitt, traumatiske lesjoner av perifere nerver;

Tendinos, senebetennelse, bursitt, insersjonitt sykdommer som "tennisalbue" og senebetennelse i akillessenen;

  • Leddsykdommer som leddgikt, leddgikt;

  • Muskel- og leddsmerter;

  • Postoperative sår, saktehelende sår og hudsykdommer;

Hva er de viktigste fordelene?

Fysioterapi bruker laserstråler fra det synlige og infrarøde spekteret med høyfokus og monokrom, i området 600-950 nm. Dette er lavenergilasere (myke lasere), som virker på vevet ved fotokjemisk og fotoelektrisk effekt, den fototermiske (varme) effekten er minimal og dette bestemmer deres ufarlighet.

 

Laserterapi virker etter prinsippet om å stimulere cellulære strukturer, styrke:

 

  • Metabolisme;

  • ATP-dannelse;

  • Transport av stoffer gjennom membraner;

  • Celleregenerering og reproduksjon akselereres;

  • Ytterligere informasjon

Laserterapi endrer eksitabiliteten til nerveender, øker mikrosirkulasjonen, hevelse og patologiske produkter. Effekter relatert til stimulering av mekanismene for Immunbeskyttelse og sensibilisering er også påvist.

 

Terapeutiske effekter er assosiert med anti-inflammatorisk, smertestillende, regenerativ, vasodilaterende, immunforsterkende og antimikrobiell virkning.

bottom of page